Mensendieck

Wat is Mensendieck?

Als kind hebben we leren zitten, staan, lopen en tillen. Bewegingen die zo vanzelfsprekend zijn geworden, dat we er niet of nauwelijks over nadenken. Totdat er iets misgaat…. Misschien tilt u verkeerd en heeft u daardoor pijn in uw rug. Mogelijk zijn de buikspieren verwaarloosd en is de rug overbelast. Het kan ook zijn dat u jarenlang uw bewegingen met een bepaalde spier heeft uitgevoerd, terwijl u er drie of vier had kunnen gebruiken.

Als u bereid bent zelf iets te doen aan uw pijnklachten, is oefentherapie Mensendieck een goede behandelmethode: u leert begrijpen waar de klachten vandaan komen om uiteindelijk beter met uw lichaam om te gaan.

Met behulp van de oefentherapie wordt u bewust van uw eigen lichaam. Dit gebeurt door langzaam te oefenen en door de informatie die u krijgt tijdens de oefeningen. Verder traint u een nieuw houdings- en bewegingspatroon. Dit brengt u zo veel mogelijk in de praktijk en u zult merken dat u na enige tijd automatisch kiest voor een betere houding en een gezondere manier van bewegen. U kunt uiteindelijk zèlf uw klachten verhelpen of verminderen!