Psychosomatische Oefentherapie

Psychosomatische Oefentherapie

Annemieke is ook gekwalificeerd psychosomatisch oefentherapeut en helpt u weer in balans te komen!

De psychosomatisch oefentherapeut betrekt in de behandeling psychosociale factoren die een rol spelen bij het ontstaan of in standhouden van de lichamelijke klachten.

De behandeling bestaat uit lichaamsgerichte oefeningen en therapeutische gesprekken. De psychosomatisch oefentherapeut kijkt dus verder dan de lichamelijke klachten en zoekt samen met de cliënt naar de oorzaak (de stressor) van de klachten, zodat er klachtinzicht ontstaat.

Wanneer onderliggende problemen behandeld worden, hebben lichamelijke klachten geen (of minder) reden te bestaan.

De psychosomatisch oefentherapeut is HBO geschoold, is geregistreerd en verplicht om bijscholing te blijven volgen.
Zo is de kwaliteit van de therapeut gewaarborgd en kunt u kwalitatief hoogwaardige behandelingen verwachten op het gebied van zowel uw lichamelijke als psychische klachten.

De behandeling

  1. Therapeutische gesprekken, met als doel de problemen helder te krijgen, deze te verwerken, indien mogelijk op te lossen of beter te hanteren.
  2. Cognitieve gedragstherapeutische behandeltechnieken, waardoor u meer inzicht krijgt in uw gedachten, emoties en handelen en leert er beter mee om te gaan.
  3. Therapeutisch lichaamswerk, door middel van ontspannings-, adem- en aandachtstraining en expressieoefeningen leert u weer in balans, tot rust en in uw kracht te komen.